Belgienii s-au apucat să-și mănânce brazii de Crăciun
Incredibil, dar adevărat, mai mulţi belgieni şi-au propus să mănânce brazii de Crăciun! Sunt încurajaţi de un bucătar renumit, care propune tot felul de delicatese în restaurantul său recunoscut internațional. Totuşi, Agenția pentru Siguranța Alimentară a emis un avertisment şi îi sfătuieşte pe amatori să nu consume brazii, pentru că sunt trataţi cu substanțe chimice.
Bucătarul renumitului restaurant belgian foloseşte acele de pin, cu o condiţie, acestea trebuie să fie cât de cât proaspete!
Vilhalmur Siduigudrarson, chef: Fierb acele timp de patru până la opt minute, pentru a elimina gustul amar specific al bradului. Nu e rău deloc!
Elisabeth Devos, purtător de cuvânt, Primăria Gent: Gustul de brad nu a fost rău deloc. Este un gust specific Crăciunului!
Maryse Millet, director, Primăria Gent: Evident, nu consumăm brazii în ideea că acest lucru va reduce drastic deșeurile. Dar este un semnal de a reflectă asupra produselor de unică folosință din casele noastre.
Pomii de Crăciun nu sunt destinaţi să intre în lanţul alimentar, a avertizat Agenţia belgiană pentru siguranţa alimentară, după ce un bucătar a propus diverse reţete pentru reciclarea brazilor. Aceasta nu este soluţia potrivită de a evita risipa, au adăugat specialiştii, care au atras atenţia asupra faptului că pomii sunt trataţi cu substanţe ignifuge, ceea ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii consumatorilor.
În urma acestui avertisment, Consiliul Municipal al oraşului din nord-vestul ţării şi-a modificat parţial recomandarea de pe site şi a înlocuit titlul „Mănâncă-ţi pomul de Crăciun” cu „Scandinavii îşi mănâncă pomul de Crăciun”.