Anatolian Food Fest, o experiență culinară tradițională cu baclava, cataif și kebaburi. Trecătorii vor fi încântați de muzica și dansurile orientale, dervișii rotitori și spectacole de magie
Pe 10 si 11 august, te poți bucura de bunătăți tradiționale turcești proaspăt preparate, dar și de un spectacol care te va introduce în universul anatolian.
Bucătăria turcească și-a deschis larg portile pentru români, timp de două zile, chiar în mijlocul Bucureștiului. În standurile cu bunătăți prepară mâncarea, foarte mulți profesori, dar și medici ori oameni de afaceri. Cu toții fac parte din comunitatea turcească din țara noastră. Prin festivalurile culinare au strâns bani pentru campanii umanitare, în urma cărora, în ultimii 12 ani, au fost ajutați peste 50.000 de oameni din țara noastră.
ABDULA IRSEL profesor de Limba Turcă: În limba turca este o zicală – O mână nu are nimic. Două mâini au sunet, cel puțin, dacă e să spunem așa. Dacă facem lucrurile împreună, putem să facem mult mai bine.
Ce poate fi mai bun decât o întâlnire la baclava, chiar în Centrul Capitalei. Cei care au trecut pragul Anatolian Food Fest s-au putut delecta cu gozleme, kebab, lahmacun sau un delicios cataif. Sute de bucureșteni au venit să asiste, în primul rând, la cum se prepară bunătățile în fața lor, iar apoi să le și deguste. În schimb, baclavalele sunt aduse direct din Turcia.
În spatele exploziei de gusturi și culoare este însă și o altă poveste, mai profundă. A comunității turce din România și a gesturilor pe care acești oameni le fac în țara care le-a devenit și casă.
KYOL HAMDI – profesor de Limba şi Literatura Turcă: Chiar daca eu sunt străin aici, copiii mei sunt născuți aici. Pentru ei acasă este România. Și România e a doua țară a mea.
DAN GHEORGHE- jurnalist TVR: În viața de zi cu zi sunt ingineri, medici, oameni de afaceri sau profesori. Dar în ultimii 12 ani au reusit să ajute peste 50.000 de oameni din România. Ei sunt voluntari ai comunității turce din țara noastră, iar prin festivalurile pe care le-au organizat până acum, precum cel de azi, si-au sustinut campaniile umanitare.
ADRIAN NICOLAIE – responsabil comunicare, Fundaţia Tuna: Nu pot să uit ajutoarele pe care le-am dus la inundațiile din zona Buzăului, nu pot să uit ajutoarele pe care le ducem în mod constant în regiunea Dobrogei.
Festivalul turcesc e deschis până mâine seară pe Șoseaua Kiseleff din Capitală.