Grecia, Bulgaria și Turcia rămân destinațiile preferate de vacanțe în străinătate ale românilor

5 mai 2022, 18:10

După o pauză de mai bine de doi ani, românii au prins din nou gustul vacanţelor în străinătate. Dovada – aeroporturile sunt din nou pline de călători. Gabriela a aşteptat minute bune pentru check-in. Anul acesta mai are planificate încă două vacanţe.

Mii de persoane ajung zilnic numai pe aeroportul Henri Coandă, de unde pleacă în toate colţurile lumii.

Cei mai mulţi români care îşi fac vacanţa în străinătate aleg ca destinaţie Grecia, Bulgaria şi Turcia. În aceste ţări, sezonul estival începe la finalul lunii aprilie şi se încheie în octombrie.

Pandemia şi criza generată de războiul din Ucraina au scumpit vacanțele de anul acesta chiar și cu 30%. Însă cine îşi face rezervare din timp găseşte oferte bune.

Un sejur de 7 nopţi în Zakynthos pleacă de la 328 de euro de persoană. Antalia este un pic mai ieftină. În cei aproape 325 de euro este inclus pachetul all inclusive. Cea mai ieftină rămâne Bulgaria, unde un sejur de 7 nopţi, cu mic dejun inclus, pleacă de la 118 de euro de persoană.

Anul acesta, grecii îşi doresc să atragă un număr record de turişti români. Aşa că au renunţat la restricţii şi intenţionează să deschidă mai multe puncte vamale, ca să reducă aglomerația la frontieră.

Vasileios Kikilias – ministrul Turismului, Grecia: Eu voi merge personal alături de jurnalişti şi camerele televiziunilor româneşti la graniţa de nord (n.r. a Greciei), unde vor fi mai mulţi poliţişti şi, aşa cum am spus, mai puţine protocoale.

Ca numărul turiştilor să nu scadă, Guvernul elen a luat măsuri de sprijinire a industriei turismului.

Vasileios Kikilias – ministrul Turismului, Grecia: În ce privește inflația sau criza energiei, cu siguranță afectează pe toată lumea și mai ales Europa.

Şi bulgarii au scos restricţiile, iar până la sfârşitul lunii mai, sunt semne că şi turcii vor să facă la fel. Cu sau fără restricţii, românii şi-au rezervat deja vacanţele pentru prima lună a verii.

Alin Burcea – vicepreşedinte ANAT: Luna iunie este în general cerută pentru că se termină şcoala, încep vacanţele. În al doilea rând, în iunie e puţin mai ieftin. Iulie, august sunt mai scumpe. Şi nu în ultimul rând – nu e aşa cald.

Chiar dacă pandemia dă semne că a ajuns la final, este indicat să vă faceţi şi o asigurare pentru evenimente neprevăzute, ca să nu pierdeţi banii în caz de îmbolnăvire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani