Un copil a sărit în râu pentru a scăpa de o haită de câini agresivi. Autoritățile spun că animalele sunt aduse cu mașinile și abandonate

27 martie 2025, 12:58 (actualizat 27 martie 2025, 19:20)

Un copil din Iași a fost nevoit să sară în râu de frica unor haite de câini. Din mijlocul apei, băiatul a sunat la 112 și a fost recuperat de pompieri.

Câinii erau de la o stână din apropiere și au fost prinși în scurt timp. Autoritățile locale din Iași, dar și din alte localități ale Moldovei spun că problema maidanezilor tinde să devină un fenomen greu de stopat și mai ales foarte scump.

Copilul de 13 ani a fost încolțit chiar în oraș de o haita de câini, în apropierea râului Bahlui. De frica să nu fie mușcat a sărit de pe pod în apa și de acolo a cerut ajutor.

Cpt. Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: La locul solicitării a fost au fost direcționate o autospecială de intervenție cu modul de acordarea primului ajutor și o ambulanta. Minorul a fot extras din apă conștient și a fost transportat la spital

Alina Belu, managerul spitalului de copii Sf Maria, Iaşi: A reușit să se salveze de mușcăturile lor. Nu prezenta nicio rană, nici măcar superficială, deci nu a avut contact cu niciun câine. A fost evaluat și a fost trimis la domiciliul pentru că starea lui clinică era perfect sănătos.

Autoritățile chemate să intervină au reușit să identifice haita agresiva. Căinii aparțin ciobanilor de la o stana din zona.

Cătălin Neculau, director Salubris SA, Iași: Am capturat acei câini și i-am dus la padoc. Suntem îngrijorați pentru că primăria municipiului Iași cât și Salubris SA avem de mulți ani padocul de la Tomești, acest serivicu pentru căinii fără stăpân iar comunele limitrofe nu au.

Localitățile mai mici au și ele problemele lor în ceea ce priveşte căinii fără stăpân.

În Botoșani, multe comune sunt pline de maidanezi. Autoritățile locale spun că animalele sunt abandonate de orășeni, iar fenomenul este complet scapăt de sub control. Mulți dintre câini sunt metiși de rase de luptă.

Primarii spun că fenomenul este greu de stopat. Bugetele locale nu sunt suficiente și pentru amenajarea de padocuri și mai ales pentru întreținerea câinilor.

Ştefan Dulgheru, primarul comunei Leorda, jud. Botoşani: Nu sunt din sat, sunt aduși cu mașini. Ni se recomandă să facem padocuri, cu ce să facem? Să contruiesti n-ar fi o problemă, problema apare când trebuie să le asigurăm mâncare.

Cei mai mulți maidanezi ajung în comunele din apropierea orașelor sau la granițele cu județele învecinate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite