România, pe harta lumii retro

2 decembrie 2017, 19:08

 

Comisiile au discutat diverse probleme specifice, raportul de activitate, calendare, evenimente și acțiuni concrete la nivel național sau regional menite să întărească mișcarea retro și pasiunea pentru deținerea, restaurarea și utilizarea vehiculelor istorice în întreaga lume. Accentul s-a pus anul acesta pe dezvoltarea secției moto, dar și a secțiilor pentru vehiculele utilitare și militare. Au fost multe propuneri și multe acțiuni care vor fi luate de membrii FIVA la nivel național și regional în 2018.

Adunarea generală FIVA 2017  a stat sub semnul noilor transformări prin care trece industria auto și lupta împortiva poluării. Astfel, avem pe de o parte trecerea accelerată spre automobilul cu propulsie electrică, iar pe de altă parte deciziile politice privind taxarea poluării și interzicerea automobilelor vechi în marile metropole și chiar pe drumurile publice.

Legat de aceste lucruri FIVA, inclusiv prin vocea președintelui Patrick Rollet a ținut să sublinieze în cadrul congresului că prin intermediul Comisiei Legislative se poartă permanent discuții de la nivelul Comisiei Europene a Parlamentului European și la nivelul statelor membre, inclusiv cu autoritățile locale pentru ca „mașinile de ieri să fie folosite pe drumurile de mâine”.

În cadrul conferinței de presă la care au luat parte președintele FIVA, Partci Rollet, Vicepreședintele FIVA Dr. Mario Thiessen și președintele Comisiei Moto, Palmino Poli și  Președintele RCR, Bogdan Coconoiu au răspuns la o parte din întrebările venite din România. La o parte dintre aceste probleme, precum preocuparea ca noile norme antipoluare care merg până la interzicerea automobilelor vechi sau chiar a celor cu propulsie termică în marile metropole, FIVA prin vocea președintelui Patrick Rollet a dat asigurări că după pasul făcut  împreună cu UNESCO, prin care o serie de evenimente se derulează sub egida acestui for mondial va milita pentru ca „politicul” să nu treacă cu vederea valoarea culturală și istorică a vehiculelor istorice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Max Verstappen. Sursa foto: Profimedia Images

Podiumul salariilor din Formula 1. Max Verstappen şi Lewis Hamilton domină clasamentul