17 sortimente de slănină tradiţională, degustate la prima ediţie a evenimentului ‘Fum şi Sare’ de la Miercurea-Ciuc

22 martie 2025, 13:55

Zile de mare încercare pentru pofticioşi la Miercurea-Ciuc. Au de gustat şi de votat cele mai bune feluri de slănină. Festivalul ‘Sare şi Fum’ este o premieră în oraş şi îşi propune să-i convingă pe localnici, dar mai ales pe turişti, că nimic nu se compară cu gustul autentic al unui produs din gospodăriile mici.

Cu boia, afumată sau cu usturoi, slănina pregătită la standurile din Miercurea-Ciuc încearcă să mulțumească toate gusturile. Vizitatorii încearcă cele mai diferite feluri, și apoi trebuie să voteze. Cunoscători sau mai puțin pricepuți, cu toții au criterii destul de stricte.

Fiecare producător și-a lăudat marfa și calitățile deosebite ale slăninei.

Festivalul organizat de Asociaţia Agricultorilor din Secuime își propune să promoveze produsele tradiționale. Și să convingă turiștii că și mâncarea bună și specifică locului este importantă atunci când își aleg destinația de vacanță.

„Sare și Fum” este și un eveniment organizat în perspectiva anului 2027, când Harghita va fi Regiune Gastronomică a Europei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă